РАЗШИРЕНО ТЪРСЕНЕ

Въведете модела на вашия принтер или номера на касетата, която използва, например "HP 1010" или "Q2612A", ако не откриете това, което търсите, обадете ни се на 
 0700 10 999 (на цената на един градски разговор) или на 024894554, 024894555 , изпратете ни мейл на office@toner.bg  или се свържете по Skype:Chat with me

Въведете модел на устройство или номер на касета:

ТЪРСИ КОНСУМАТИВ

ТЪРСИ КОНСУМАТИВ

ТЪРСИ УСТРОЙСТВО

ТЪРСИ УСТРОЙСТВО

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРИНТЕР

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРИНТЕР
 
Сещам се за един стар и хубав виц :
"Евреин дал на сина си 30 000 долара и го пратил да си търси жена за женене. След 3 месеца сина се прибрал и казал - "тате взех решение". Бащата се усмихнал и помолил сина да разкаже какво се е случило. "Аз, тате, имах предвид три жени, които познавах отдавна и реших да разделя сумата на три и да видя какво ще направи всяка от тях" - започнал синът, под видимо доволният поглед на баща си. "Първата взе парите и ме поведде по магазините, накупи си хубави дрехи и бижута, заведе ме на едноседмична почивка в едно райско място и се отдадохме на удоволствия - беше страхотно". "Втората - продължил синът - ме заведе в няколко мола и ми купи страхотни неща, костюми, обувки, часовник - издокара ме като от списание и ме заведе в страхотен спа хотел за една седмица, където си починах и си прекарах страхотно. "А третата взе парите, една седмица ми каза да не я търся, след като изтече ми ги върна, каза че е изкарала още толкова и с тях отидохме на круиз с голям и луксозен кораб, видяхме много места беше невероятно преживяване." Баща подръпнал брадата си и с нескрит интерес попитал: "И ти коя си избра, сине", а синът доволен и щастлив отговорил - "Тази с големите цици бе, тате :)".
Но да се концентрираме върху избора на принтер.


Какво трябва да знаем преди да започнем? - Най-важното нещо е цената, особено предвид кризата, тя е водеща и мотивираща при по-голяма част от решенията на всеки. Когато обаче става въпрос за принтер, цената се състои от два компонента - цена на устройство и цена на притежание (цена на отпечатана страница). Световните проучвания показват, че в пет годишен план цената на устройството е едва 5% от общия разход за печатане (ако се изпълняват препоръчителния обем копия за съответното такова според производителя). Отделно от това, всички изчисления за броя отпечатани страници с даден консуматив на съответния принтер или мултифункционално устройство (съкр. МФУ) са едва при 5% запълняемост на листа, което на практика е недостижимо малко, или доста рядко постижимо. Ако детайно прегледате сайтовете на производителите, в повечето случаи ще видите срещу даден консуматив "до хххх страници", което допълнително усложнява задачата. Изводът от всичко казано по-горе е: "Не е задължително най-евтиното устройство да е най- подходящо".

И така когато започнете да избирате, трябва да си отговорите на няколко важни въпроса, които до голяма степен ще отсеят многото възможности, които има пред вас а имено:
1. Цветно или монохромно (черно бяло)?
2. Очакван брой отпечатани страници на месец
3. Бюджет
В зависимост от отговорите и коментара на всеки от тях би трябвало сами да можете да изберете устройството си прочитайки статията до край.

Цветно или монохромно - на пръв поглед въпросът е излишен - естествено, че цветно би казал всеки. Обаче съобразено с бюджета и броя страници, решението не винаги би било еднозначно. Цветните принтери в момента биват два вида - мастиленоструйни и лазерни, Първите са много евтини, но има много фактори, които биха повлияли върху решението "против". Мастиленоструйните принтери са бавни, имат скъп консуматив, ако не ги ползвате дълго време засъхват, вероятността да бъдат използвани не по предназначение е голяма. Последното масово се наблюдава във фирмите закупили такива. Безспорно ниската им цена е в повечето случаи съизмерима с цената на консумативите, които ще смените след стартовите. Отделно от това зареждането на главите носи доста рискове от протичане, дефекти по отпечатъка, засъхване и други. Ако все пак прочитайки до края тази статия сте твърдо убедени, че трябва да купите мастиленоструйно устройство, трябва да имате предвид, че някои от тях са с една цветна глава (за трите допълнителни цвята) и една черна. Голямото неудобство на това е, че жълтото участва при формирането на по-голяма част от цветовете и на практика свършва най-бързо. Тъй като съдържанието на всеки цвят в тези глави е еднакво, може да се наложи да смените глава с пълни син и червен резервоар, което е доста неефективно. Моят съвет е да изберете принтер с отделни мастилници за всеки цвят. Това ще доведе до значително по-ефективно използване на консумативите, което осезаемо рефлектира и върху цената на отпечатъка. При цветните лазерни принтери нещата стоят доста по различно - по бързи са, с отделни цветове, не засъхват, но за сметка на това превишават значително като цена мастиленоструйните. Освен това, консумативите включват не само тонер, а и трансферно платно, фоточувствителен барабан, фюзер и др.
 

Колко е 5% покритие?

Съгласно международния стандарт ISO/IEC 19752, капацитета на тонер касетите се изчислява при 5% покритие. Както споменах по-горе, при повечето отпечатани документи покритието е много по-плътно.

 

Ето няколко примера (натиснете за увеличение):

 

 

Как да изберем принтер

НОВИНИ

Промоция лято 2016
Вземи абсолютно безплатно за тест мултифункционално устройство
Нов офис в град Пловив
Отворихме офис и в град Русе - с модерни колеги и с много тонер касети на склад!
Нов офис в град Русе
Отворихме офис и в град Русе - с всички екстри и с тонери на склад!
-30% за Учебната 2015/2016
Специални цени за всички учебни заведения в България!
Промоция с 40% отстъпка!
Специални цени за нашите клиенти в периода 1-ви до 15-сти Юни 2015 г.
3D ПРИНТЕР?
Сдобихме се с първият ни 3D принтер, в серийно производство!
НОВ ОФИС
Считано от 28.01.2013 ТОНЕР.БГ има нов дом - ул."Равногор" 1 - точно до метростанция "МУСАГЕНИЦА".
Честит Гергьовден!
Нови по-ниски цени на много продукти.
01.03.2012 - Честита Баба Марта!
Внимание! Цените се топят!
15.11.2011 - Добавени нови продукти и цени
15.11.2011 - Добавени нови продукти и нови цени

ВРЪЗКИ

Всички цени са без ДДС